0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Силният мъж знае, кога, къде и как трябва да използва своята сила!”

Янаки, силен на леда, но готов да бъде емоционален и с топло сърце.

Start Reading

Янаки, мъжът, който прекарва дните си на леда като професионален хокеист, ни посреща с топъл поглед в този слънчев ден на Ноември. Споделя, че умее да балансира силата, която му дава хокея и не се бои да показва емоциите си. За мъжката дума на един спортист, ни разказва Янаки…

В какво се изразява мъжката сила?

За мен лично мъжката сила не се изразява в мускули и дали един мъж е по-добре подготвен физически от някой друг. Мъжката сила се изразява чрез поведението на дадения мъж, може да е слаб физически, но вътре в себе си да бъде истински мъжкар. Силата на мъжа, не е само в неговите думи, а най-вече в неговите действия, в днешно време е модерно да се говори много, а всъщност нищо да не се прави. Силният мъж знае, кога, къде и как трябва да използва своята сила!

Във всяка една ситуация ли мъжете трябва да са силния пол?

Според мен това е мит и отговора на въпроса е категорично не, в много ситуации жените са много по-силни от мъжете! Със сигурност не може да се определи кой е по-силният пол. Чисто научно и статистически е доказано, че мъжкият пол е по-силния, тъй като имаме повече физическа сила от жените, но до там. В 21-ви век не може да се каже кой е по-силния пол, на мнението съм, че и двата пола досега и за в бъдеще няма да могат да бъдат сравнени правилно по този показател, тъй като жените имат своите силни страни, както и мъжете.

Мъжете по-отворени ли са да изразяват емоциите си и техните вътрешни изживявания или това все още се смята за слабост?

Не мисля че трябва да има граници в това как да изразяваш емоциите си. Да, женския пол е признат за по-чувствителен, за пола който по-често показва емоциите си, но не смятам, че е слабост, когато един мъж показва своите емоции, а точно обратното, че той е по-силен от другите “мъжкари” и не го е срам да бъде себе си. Всички ние сме хора, всеки има своите емоции и не е нужно да се смята за слабост, когато те се показват.

Типично мъжки спорт ли е хокея? Как започна да се занимаваш професионално с него?

За мен това е най-мъжкият спорт, създаван някога и е уникален сам по себе си. Не може да се сравни с нито един друг спорт. В него има всичко: скорост, постоянна динамика, контакт тяло в тяло, понякога дори се стига до сбивания. Ако не си мъжкар в този спорт, не си за него!

Като по- малък много обичах футбола, но претърпях много тежка операция на корема с опасност за живота, докторите ми забраниха да практикувам всякакви спортове за 2-3 години, беше изключително трудно за мен. Един ден баща ми ме заведе на свободна пързалка, помолих го, защото той е бил дългогодишен хокеист. Поисках да ме научи да се пързалям. Така от пързалка на пързалка ми хареса страшно много и се записах да тренирам хокей. Така на 12 годишна възраст започнах да тренирам хокей и до ден днешен, когато стъпя на леда се чувствам най- жив!

В твоя спорт има доста силни травми, как успяваш да се възстановиш физически?

Травмите са част от всеки един спорт. При нас в хокея понякога може да бъдат и фатални, затова трябва във всеки един момент да си готов за удар, който може да ти навреди. До момента съм имал две-три по-големи травми, но желанието да се върна на леда по най-бързия начин, ми е помагало да се възстановя.

Силният дух, който гори в теб, помага ли ти на леда?

Може би на моменти дори ми пречи. В спорт като този, трябва да си спокоен и да не се подаваш на емоциите. Като човек съм доста спокоен, но стъпя ли на леда, страстта ми към играта ме прави меко казано неконтролируем. За мен най- важното е не дали мен ще ме боли, а да не го боли човека до мен, този, с когото играя. Затова съм готов на всичко, независимо от последствията, да предпазя моите съотборници!

За теб какво значи „мъжка дума?

За мен „мъжка дума“ означава, че след като я изречеш, трябва да я изпълниш, още преди да си я казал, трябва да си готов да направиш всичко, което се наложи, за да удържиш на нея. Едно от най-важните качества на силния мъж за мен е да си държи на думата, по-добре е да не се изричат силни думи, когато не си готов за тях. Днес е модерно да си добре сложен мъж, здрав, да даваш много обещания, но зад думите на повечето от тези мъже няма стойност. Думите са много в днешно време, а действията малко, затова смятам, че и израза „мъжка дума“ се е загубил с времето!

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.