0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Няма силен и слаб пол. Има силен характер и той не се определя от пола.”

Кристиан, който определя мъжката дума и спазването ѝ като визитката на един мъж!

Start Reading

Грижата за семейството, поемането на отговорност и преследването на целите са само няколко неща, които гребецът смята, че ясно отразяват мъжката сила, а показването на емоциите не е лесно, но постижимо!

В какво се изразява мъжката сила?

Мъжката сила се изразява в това да се грижиш за семейството си. Да можеш да им осигуриш нормален и щастлив живот. Да бъдеш до близките ти хора в трудните моменти. И в хубавите, разбира се.

Да преследваш целите си. Да си търпелив и да умееш да носиш отговорност. Винаги да държиш на думата си.Това за мен са нещата, които определят колко е силен един мъж.

Във всяка една ситуация ли мъжете трябва да са силния пол?

Няма силен и слаб пол. Има силен характер и той не се определя от пола.

Мъжете по-отворени ли са да изразяват емоциите си и техните вътрешни изживявания или това все още се смята за слабост?

Не мисля, че е слабост мъж да изрязава емоциите си. Даже е хубаво. Добре е човек да бъде емоционален, умерено емоционален. Лично на мен ми е малко трудно да го правя, но се опитвам.

Как избра гребането като спорт?

Избрах гребането, когато бях на 16 години. От дете винаги съм спортувал и едно лято бях останал без спорт, затова с един съученик решихме да пробваме. Въпреки че много ми хареса, тогава нямах намерение да се занимавам професионално със спорт и изобщо не предполагах какво ме очаква. Преди да завърша гимназия ме повикаха в националния отбор и така започна всичко.

Как се печели Европейски медал - с много тренировки или с добра психическа подготовка?

И двете.
Многото тренировки са за да достигнеш физическите възможности на най-добрите състезатели в света, а силната психика за да можеш да ги победиш в най-важните стартове, когато напрежението е най-голямо.
Но най-важното нещо е да вярваш и да не се отказваш!

Физическата сила на един спортист свързана ли е с емоционалната такава?

Определено, да. И по-точно способността да контролира емоциите си по време на тренировъчния процес. Защото те могат да въздействат както положително, така и негативно.

Като един от най-добрите гребци в България, какво би казал на младите момчета, които стартират в този спорт?

Бих им казал, че това е един много красив и тежък спорт. Носи наслада и удоволствие, когато си във водата и усещаш лодката като част от себе си. Но ако имат амбиции да преследват успехи, трябва да се заредят с много търпение и да бъдат постоянни в усилията си. Този спорт изисква дълга потготовка и доста лишения за постигане на висок резултат.

За теб какво значи „мъжка дума?

Колкото и да е клише един мъж трябва да държи на думата си и това условие ще важи винаги. "Мъжката дума" е като визитка за мъжа. Тя е показател за отговорност.

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.