0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Мъжката дума, според мен, е като закон. Кажеш ли нещо, обещаеш ли нещо, изпълняваш!”

Димитър Кузманов, за когото е много важно да бъде добър пример и мотиватор

Start Reading

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста. Българинът дебютира в топ 200 и с това сбъдна една от мечтите си, вече е номер 188 в подреждането на ATP

В какво се изразява според теб силата на един мъж?

Силата на един мъж се изразява в трудните и тежки моменти. Тогава, когато наистина е време за истински мъже. Защото много мъже говорят, но много малко показват истинско мъжество, когато се случи дадена ситуация. Държат ли си на думата? Смели ли са? Отговорни ли са?

Какво означава за теб мъжката дума?

Мъжката дума, според мен, е като закон. Кажеш ли нещо, обещаеш ли нещо, изпълняваш!

А обратното? “Женската” - дума ли е?

Не мисля, че трябва да има такива определения. Човек е човек, без значение дали е мъж или жена.

Доколко спъртът има роля за възпитанието на ценности у теб?

До голяма степен, да. Но най-големият учител си остава животът.

Какво е да тренираш с млади мъже, какви ценности се опитваш да им предадеш?

Да са истински, да държат на думата си, да помагат на по-слабите, да уважават всички, да не забравят откъде са тръгнали, да знаят, че трябва да работят здраво и да бъдат постоянни в действията си, ако искат да реализират целите си.

Какъв, според теб, е съвременният „истински мъж“? Какви са принципите му?

Отговорът е почти същият като този, който дадох на предишния въпрос. Външният вид не определя истинския мъж. Това, което го определя, са действията му.

Мъжът има ли право да показва слабостите си?

Да, но само, когато е насаме.

Какви са очакванията към съвременния мъж?

За жалост в днешно време много по-често се случва жената да бъде по-силният пол. Не казвам, че това е лошо, но жената е жена и мъжът трябва да й бъде опора. Затова очакванията към мъжа в днешно време са големи! Дали се оправдават, зависи от самият мъж.

С какви три думи би описал най-добрия си приятел?

Истински, лоялен, морален.

Как се справяш със стреса?

Гледам да прекарвам време с близките ми хора. Да обсъждаме, да споделяме, да се забавляваме. Започнах и да медитирам, което ми помага страшно много.

Опитваш ли се да даваш пример?

Да! Всекидневно. За мен това е личен дълг. Знам, че много хора ме следят и гледат, затова искам да им служа като мотиватор, да бъда пример и модел за подражание - не само на корта, а и извън него, което много по-важно! Това ме кара да работя всеки ден, да се развивам, да продължавам напред, независимо от трудностите, които срещам по пътя.

Табу ли е темата за мъжкото здраве според теб?

За мен не е. Едно от най-важните неща, ако не най-важното, за мен като спортист, а и като мъж, е да обръщам сериозно внимание на здравето си. Животът ни е подарен от Господ и ние трябва да се грижим за него.

По-различен ли си, когато си със семейството си?

Една идея да! Може би съм по-забавен и по-разчупен, дори бих казал по-луд! (смее се)

Трябва ли винаги мъжете да са силният пол?

Мисля, че основната роля на мъжа си остава да бъде опора на жената. Има страшно много силни жени, но дори и те имат нужда от мъжката сила, подкрепа, любов! Истината е, че и двата пола не могат един без друг! Такъв е животът. Жената трябва да върви до мъжа и мъжът до жената. Не случайно сме може би най-социалните живи същества!

Повече медицинска информация за рака на простата от специалистите на Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда можете да намерите тук

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.