0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Истински силните мъже невинги са първични, напротив.”

Графа, който не обича да стои на едно място.

Start Reading

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

За себе си казва, че е разсеян, и че мислите му са разхвърляни. Очакваш във всеки момент да извади малък бележник, в който да си запише куплет от песента, която композира на ум, но всъщност вече не пише на хартия. Тефтерът му е в телефона, където записва и всички останали свои идеи - за бийтове, за песни, за концерти. “Това е голяма грешка. Защото в хартията има някакво приключение. Самият ти се нагласяш да влезеш в творческо настроение, когато седнеш пред празен лист. Преди пишех текстовете си на хартия, но сега не го правя”.

В какво се изразява силата на един мъж?

Труден въпрос. Силата на един мъж е на първо място в отговорността и способността му да я носи. Близките му хора трябва да могат да разчитат на него.

Какво означава изразът “мъжка дума”?

В днешно време като че ли показността на мъжа е повече, отколкото неговата същност. Не може да се разчита толкова много на думите. За добротели като чест и достойнство границите и понятията днес са малко размити. Дон Кихот е демоде и мъжката дума май заедно с него. Няма същата стойност. Всъщност, кой използва този израз вече? Той е остарял символ на това, което трябва да бъде един мъж, а именно да държи на обещанията си.

Той трябва да е стабилен, да не се глези, но и да не е сухар. Няма лошо да бъде чувствителен. Свикнали сме да виждаме жените да плачат и това може да ни пробие, да ни разстопи, да промени решенията ни. Сълзите са едно от най-силните оръжия на жените. Когато една жена заплаче, тя ни обезоръжава.

Каква е ролята на бащата?

Бащата винаги е пример на едно момче за това какъв мъж трябва да бъде. Аз мога да кажа, че имам такъв баща, и се стремя да бъда като него. Непрекъсато се самобичувам и не съм достатъчно доволен от себе си. Старая се да съм по-добрата версия на бащата и на мъжа, но знам, че мога още. Детските години са много важни за развитието на личността и бащата там има също сериозна роля. Контактът е много силен, и ако пропуснеш комуникацията, може да изгубиш връзката с децата си, при това доста рано.

Как изглежда така нареченият “истинският мъж”?

Първо трябва да поясним какво означава да си истински мъж. Истинският и силният мъж би трябвало да са едно цяло. Може би трябва да тръгнем отзад напред - какъв не трябва да е. Той не трябва да е подъл и да го е страх. Мъжете много ги е страх в днешно време - трудно взимат решения, бягат от отговорност, страх ги е от обвързване. Последното не е проблем само на нас, а на цялото ни общество. Живеем с нагласата, че винаги имаме втори шанс, че можем да намерим нещо по-добро. И в това търсене, изпускаме - изпускаме моменти, изпускаме хора. Казвам това като страничен наблюдател. Особено в любовните взаимоотношения на хората - стува ми се, че това е причината да са толкова непостоянни и нестабилни. Малко отнесох темата… Един истински мъж не би трябвало да прецаква други хора, за да успява. Не би трябвало да интригантства. Трябва е почтен и честен. Силният мъж не задължително показва това по първичен начин. Много често този, който е по-обран, взима по-мъжки и твърди решения в кризисни ситуации.

Ти си много известен и това автоматично те поставя в ролята на човек, който трябва да дава пример с поведението си. Това натоварва ли те?

Аз не го възприемам точно така. Не е нито натоварване, нито е нещо съзнателно. Не си казвам: “Това не тябва да го правя, защото не е добре за аудиторията или би се погледнало с лоши очи”. Така съм възпитан и не се старая да се правя на някой друг, а по-скоро съм това, което съм. Може би това е и примерът, който давам.

Какъв според теб е моделът на мъжа у нас?

На криворазбраното понятие - алфа-мъжкар. Този модел, който чалга действителността налага вече 30 години. Това е масовият мъж в България - той е тип “балкански” мачо, той е груб, той има тъмно минало и неясно бъдеще. Не ми харесва. Но и образът на комерсиалната жена не е много по-различен - тя е прекалено грубо сексуална. Всъщност, в чалга културата най-малкият проблем е музиката и това е вече десетилтия наред за съжаление. Ако трябва да кажа лично за себе си - аз не искам да бъда това и не искам да го пропагандирам като лайфстайл и поведение.

Можеш ли да опишеш най-добрия си приятел с няколко думи?

Знаеш ли, мислил съм по този въпрос. Какво значи “най-добър приятел”? Макар да го казваш и да наричаш разни хора така, то приятелството се променя много през годините. Детското приятелство е едно, тинейджърското е друго, след това идва животът и съвсем обърква всичко. Приятелите си отиват и много малко от тях остават.

С най-добрия ми приятел си пращахме телеграми, за да се видим, защото нямаше телефони. Той живееше в Дружба. Пишеш “чакам те в 6 часа на Попа” и отиваш. Тогава никой не закъсняваше. Ето това е друго нещо, което вече не е характерно за днешните мъже. Пък и жени. Сега закъсняваш непрекъснато, защото имаш втори шанс - да се обадиш и да кажеш: “Съжалявам, закъснявам”.

Това е човек, с който и до ден днешен сме приятели. Може би един от малкото хора в живота ми, които останаха. Преживяли сме много неща заедно от тинейджърските години досега.

Как се справяш със стреса?

Аз постоянно съм в някакъв вид стрес, но съм се научил да го контролирам и моделирам. Много тревожен човек съм от дете, но съм се научил да се съхранявам. Стресирам се от всякакви неща. Не нам дали даже точната дума е стрес. Тревожа се за най-различни неща - за семейството, за мен, за всичко. Може би и затова не мога да стоя на едно място, постоянно трябва да върша нещо.

Спортуваш ли?

Да, ходя на кондиционни тренировки. Преди се занимавах с бокс, фитнес, сега спортувам, за да съм във форма. Много обичам да си хапвам и се налага да тренирам (смее се). Покрай големите концерти през последните години започнах да се занимавам с този тип тренировки. Вече 4 години работя с моя треньор Елиза Капустянова. Тя ме подготвя преди големи събития, за да мога да издържа един концерт от два часа - да пея и да се движа. Тя ме научи на над 50 вида коремни преси, дори не подозирах, че съществуват.

Табу ли е темата за мъжкото здраве в средата, в която живееш - физическо и психическо?

Не знам как да отговоря на този въпрос дори, защото не е свързан със средата ми. Или по-скоро, аз не съм свързан със средата ми. Странен тип съм - хем съм в нея, хем съм изолиран. По принцип не обичам излишната светска суета и страня от нея. Когато не съм на сцена и сред хора, съм по вглъбен. Виждам се основно с екипа ми в Montemusic и с тесен кръг от приятели. Затова не мога да го кажа като среда.

Не знам дали е табу, но човек трябва да се грижи за себе си. Аз спрях да пуша цигари и причината бяха децата ми. Бях страстен пушач, но го направих, мислейки за здравето си. Сега не мога да повярвам, че някога съм пушил по четири кутии на ден. Сякаш е бил друг човек.

Колкото до емоционалното, честно казано, в момента ме хаващате в странен период от живота ми. Децата ми са в такава възраст, в която могат сами да се справят с много неща и през последните две години имам повече време за себе си. Самоосъвършенствам се като музикант и като певец, защото искам да ставам по-добър в това, което правя. Не самоцелно, а за да съм щастлив. Нося си китарата навсякъде, и дори когато карам сина ми на футбол, си свиря упражнения в колата.

Помниш ли първия път, когато се обръсна?

Да. Помня, че като малък много исках да си обръсна девствените мустаци и баща ми не ми даваше. Чувствах се много задръстен и един ден просто взех един бръснач и ги махнах. Беше хубаво, че го направих, почувствах се спокоен. Но нашето тинейджърство няма общо с днешните тинейджъри. Този преход, през който преминахме 90-те години, беше много странен.

Би ли си пуснал мустаци за movember?

Пробвах преди две седмици, ужасно е. Готиното на брадите в днешно време е, че скриват двойните брадички. Мисля, че мъжете са по-суетни от жените. Но не си го признаваме. Аз съм много щастлив и се моля тази мода никога да не си отива. Брадата никога не трябва да си отива! Разбира се, че бих си пуснал мустак, ако можех. Просто при мен нещата без брада не се получават визуално.

Преди да си тръгне, Влади казва: “Сега, като изляза от тук, сигурно ще се сетя нещо, което е трябвало да кажа. Нещо да добавя. И ще си го запиша в бележника”.

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Тервел Пулев

Всички знаем колко силен е Тервел Пулев, защото го е доказвал много пъти. Има медали от европейски шампионати и от Олимпийските игри през 2012 година. Но какъв е мъжът под боксовите ръкавици и каменния поглед?


Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.