0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„За мен мъжката дума е да бъдеш искрен – със себе си и околните.”

Ивайло Захариев, който е здраво стъпил на земята

Start Reading

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него...

В какво, според теб, се изразява силата на един мъж?

В способността му да насочва физическата и емоционалната си сила в една посока.

Какво означава „мъжката“ дума за теб?

За мен мъжката дума е да бъдеш искрен – със себе си и околните. И когато обещаеш, когато заявиш нещо… да го отстояваш, без да ти е трудно.

Какъв е истинският мъж днес, как изглежда той и какви са принципите му?

Истинският мъж днес е доста по-различен от бащите ни. С това, че има много повече ясни отговорности, много по-ясни права (това се е случило по някакъв начин с развитието на обществото). Но при всички положения, той остава, грубо казано – представител на силния пол. За да може една жена или друг човек да се разкрие пред него, той трябва да покаже, че е стабилен и че това, което бъде споделено, няма да излезе наяве. Фактът, че един мъж си позволява разкрасителни процедури, не го прави по-малко мъж.

Кои са трите думи, с които би описал най-добрия си приятел?

Весел, отговорен и прям.

Как се справяш със стреса?

Ами… може би чрез електронни игри. Като си отделям малко време да се потопя в техния свят. Обичам да спортувам, дори вкъщи го правя. Но моята професия е такава, че не създава много стрес и докато съм на сцената дори се освобождавам от стреса.

Темата за мъжкото здраве табу ли е за теб?

Не. Интересувам се, опитвам се да се информирам за това, какво е важно за мен. Когато сме много млади е лесно. Но вече усещам, че имам нужда да се погрижа по-сериозно за здравето си.

Каква е ролята на театъра в изграждането ти като личност, като мъж?

Доста сериозна, защото ние, хората, които работим в театъра, имаме привилегията да изживяваме различни съдби и да се превъплъщаваме в други хора. По този начин аз имах възможност да открия кой съм много по-лесно. Експериментирах кой не съм... Когато играя ролята на мъж, който изневерява, аз мога да разбера дали съм верен или не съм, тоест дали ми харесва или не, без да прибягвам до това в живота. Или ако съм мъж на честта, ако играя такава роля, усещам дали е моето. Така че определено театърът е изиграл съществена роля в живота ми.

Опитваш ли се да даваш пример и, ако да, какъв?

Да, опитвам се. Най-вече на моите деца. Защото каквото и да им говоря, колкото и да им казвам кое е правилно или не, ако не го видят от мен, то това ще останат само едни празни думи.

Различен ли е Ивайло вкъщи от този, който виждаме на екрана?

Да, много е различен. Моите герои често са склонни да рискуват, да анализират по някакъв начин, да реагират по различен начин и на мен това ми е интересно. Вкъщи съм малко по-умерен и повече стъпил на земята.

Повече медицинска информация за рака на простата от специалистите на Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда можете да намерите тук

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.