0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Няма как да бъдеш силен винаги. И най-силните мъже имат своите моменти на емоционална слабост.”

Башар Рахал, който избягва да дава обещания, които не може да изпълни

Start Reading

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява...

В какво се изразява силата на един мъж?

Като се има предвид колко сложни същества са жените, един мъж трябва наистина да бъде магьосник, за да може да се нарече силен. Но ако пък е силен постоянно и не може да си позволи моменти на слабост, значи не е силен... Няма как да бъдеш силен винаги. И най-силните мъже имат своите моменти на емоционална слабост. И най-силните мъже могат да се разтреперят емоционално, когато срещнат момиче. Мъжете сме доста простичко устроени, затова понякога не разбираме сигналите, които ни дават жените.

Какъв, според теб, е истински мъж днес - как изглежда и какви са принципите му?

Има разлика между това какъв е истинският мъж днес и какъв трябва да бъде. Това са коренно различни неща. Не знам дали се дължи на културни нагласи, но мъжете у нас доста се „поразвалиха“. Вчера гледах един филм и се замислих в тази посока… Колко беше хубаво, когато мъжът беше мъж, а жената – жена. В едно семейство жената дава едни неща, мъжът други. А сега се получава така, че се очаква от жената да дава всичко, което един мъж дава. И съответно мъжът трябва да даде всичко, което жената дава… И изведнъж ставаме безполови. Затова и се почувства липсата на истински мъже. Жените се почувстваха неискани, станаха нападателни. Мъжете пък се превръщат във все по-големи пудри. И става много странно…

Какво означава за теб изразът „мъжка дума“? И обратното „женска дума“ ли е?

Най-странното е, че мисля, че жената може да даде дума и да промени решението си. И някак си даже е чаровно да не си удържи на думата. Защото жената има право да бъде такава, каквато е, с всичките си слабости, емоции… Звучи много мачовски, но е така. Не е правилно някак да вкарваме жената в един стереотип и да очакваме да бъде като мъж и да си държи на думата си. Виж, мъжката дума си е мъжка дума. Затова избягвам да давам обещания, които не мога да изпълня. Имало е период, в който съм давал такива обещания и не съм ги удържал, и съм се чувствал зле от това. С годините, с натрупването на опит, разбираш, че е много трудно да дадеш обещание. И мисля, че жените затова толкова много изискват обещания от силния пол – притиснат в ъгъла, обещал нещо, той трябва да го спази.

Каква е ролята на театъра в изграждането на мъжкия ти характер и по-различен ли си у дома, със семейството?

Театърът е доста шизофренна професия. В рамките на един час актьорът влиза в някакви образи, представя си, че е друг човек и трябва да вярва в това. Защото долу, в публиката, стоят хора, които са си купили билети и очакват да ни видят в определена роля. Театърът дава емоция. И може би точно театърът ми е помогнал да порасна като мъж. Нещата, които съм прочел, книгите, които са минали през ръцете ми, филмите, които съм гледал, театралните постановки, в които съм участвал и гледал... Те малко или много ти дават основата, за да се развиеш като стойностен човек. Затова смятам, че културата е наистина важна в изграждането на характера на един мъж или една жена. Дава им ценностна система. Изкуството ни помага да общуваме.

Как се справяш със стреса?

Много искам да убедя себе си, че съм станал дебелокож, но не е така. Понякога много малки неща са в състояние да ме разклатят. И всякакви проблемчета и емоционални състояния. Според мен възрастта не влияе. Както може да се влюбиш на 60 г., така и стресът си остава през годините. Има дебелокожи хора и те може би живеят една идея по-спокойно. Но аз несъм от тях.

Според теб мъжете отворени ли са да говорят за своите емоционални състояния и преживявания, за емоционалното си здраве, или това все още е тема табу?

Много зависи от мъжете… Не можем да генерализираме. Има мъже, които не могат да кажат и една дума на тема емоция, но в този ред на мисли някои жени харесват ги точно такива. Други пък могат повече да приказват и намират мост между себе си и жените. Има моменти, в които и аз не искам да разговарям с никого. Но има и такива, в които съм отворен да го правя, защото понякога някои неща просто трябва да се кажат.

Учиш ли своите деца и децата, на които преподаваш, да показват емоциите си?

Това, което се опитвам да науча моите деца и децата, на които преподавам е, че животът не винаги е справедлив. Дори да правиш всичко по учебник, може да ти се случват неща, които не са толкова окей. Важно е как понасяш ударите. Има хора, които много преживяват случилото се, други минават по-лесно през изпитанията. Уча ги да бъдат спокойни. Споделям с тях, че имат право да се чувстват така, както се чувстват. Животът не е толкова сложен, просто нещата трябва да се казват. Изисква се сила… А също така всеки от нас трябва да си дава реална оценка за това, което е и което може. Да има самочувствие.

Кой е по-емоционалният във връзката – ти или твоята половинка?

Райна е мега емоционална. Тя е много крехка като емоция и неуравновесена, често ме изкарва от релси. Аз се опитвам да бъда стабилен, но тя от най-малкото може да направи нещо голямо. Като цяло и двамата сме доста емоционални, затова и често се получават взривове. Не знам дали е въпрос на его, защото и двамата сме егоцентрици...

Повече медицинска информация за рака на простата от специалистите на Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда можете да намерите тук

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.