0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„На терена съм един, а извън него - съвсем друг”

Чавдар Kостов, който винаги е готов и да се бори за победата, и да те разсмее.

Start Reading

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Започва кариерата си с отбора на Лукойл Академик, с които печели няколко пъти българското първенство. През 2010-а заминава за Гърция, където остава няколко години в баскетболен клуб Кавала. След това се връща за кратко в България и през 2014 година отива в Австрия, където става част от Gussing Knights. Преди да се върне в България за по-дълго, отново прекарва един сезон в Гърция, а след това и в Македония.

Днес е атакуващ гард в Левски Лукойл, но по-важното - баща на едномесечно момиче. Не беше никак трудно да го убедим да се включи в проекта, но когато го попитахме кога по-конкретно можем да се видим за интервю, той отговори: “Не знам, трябва да попитам жена ми”. Веднага разбрахме, че това е човекът.

В какво според теб се изразява силата на един мъж?

Много са компонентите. За мен лично е чувството за хумор и начинът, по който се отнася към хората около себе си.

А в спорта?

Там силата си личи на терена.

Според теб има ли противоречие между Чавдар, който е на терена, и Чавдар, който се прибира вкъщи при малкото си момиче?

О, със сигурност! Аз на терена съм един, извън терена съм съвсем друг човек.

А как успяваш да превключиш?

Настройвам се. Вече доста години съм в баскетбола и си имам ритуали. Не само аз, всички сме така - имаме си начини на подготовка, особено преди мач, защото на тренировка е едно, а на мача е съвсем различно Важното е, когато дойде моментът, да си на 100% и да си готов за сблъсък.

Какво според теб значи изразът „мъжка дума“?

Много е просто - когато мъжът каже нещо, да си го изпълни.

Според теб дисциплината и спортът ли са те направили такъв какъвто си?

О, да, със сигурност. Дисциплината, но и възпитанието.

Днес имаш сериозна брада, която отглеждаш вече няколко години, но помниш ли първия път, в който се обръсна?

Не помня точно първия път, но никога няма да забравя как гледах баща ми как се бръсне всяка сутрин за работа. Беше ми голям мерак и аз да мога да го правя, но нямах брада. Предполагам, че един ден съм се престрашил да го направя и без да съм имал нещо за бръснене.

Какво друго си научил от баща ти за това какъв трябва да е един мъж?

Да бъда дисциплиниран и да си държи на думата.

Гардероб: Яке Levi’s и Пуловер Medicine

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Тервел Пулев

Всички знаем колко силен е Тервел Пулев, защото го е доказвал много пъти. Има медали от европейски шампионати и от Олимпийските игри през 2012 година. Но какъв е мъжът под боксовите ръкавици и каменния поглед?


Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.