0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„Спортът учи много на дисциплина, на труд, неща които са в основата на всеки успех.”

Тити Папазов, който е еднакво емоционален и у дома, и пред обществото

Start Reading

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г., Тити вярва, че отговорност на всеки един човек – независимо дали е мъж или жена, е да се грижи за здравето си.

Има ли роля спорта за изграждането на ценностната ти система?

Да, до голяма степен. Смятам, че спортът оставя трайна следа в поведението, в начина на мислене. Спортът учи много на дисциплина, на труд, неща които са в основата на всеки успех. И тъй като от най-ранна детска възраст това се възпитава у спортистите, те имат предимство. Защото без труд и дисциплина не може да се успее в нито една сфера от съвременния живот не може да се успее.

Какво е да тренираш млади мъже, на какво се опитваш да ги научиш?

Те не са толкова млади, при мен пристигат като са навършили 18 г. Естествено, в основата на възпитанието на един човек, стои неговото семейство, първите седем години, след това училището. Опитвам се, разбира се, да ги науча да бъдат честни, дисциплинирани, отговорни, към себе си, своите близки и към обществото. Това са основни неща, които до голяма степен в спорта ги има като изисквания.

Има ли право мъжът да показва слабост?

Мъжът е като всяко друго човешко същество. Естествено, би било добре, ако може да се контролира и да я прикрива. Но нищо човешко не може да бъде чуждо на мъжа. Показвайки слабост ти можеш да се научиш да я контролираш. И това е хубаво.

Кои са трите думи, с които можеш да опишеш твоя най-близък приятел?

Най-добрият приятел на един човек е този, които в тежък и критичен момент може да му бъде полезен. По-добре да не се налага да се стига до момент, в който трябва да тестваш хората около себе си. Приятел е много силна дума. Хората имат много познати и малко приятели. Те се „усещат“ в трудните моменти. Всеки човек има такива, колкото и силен характер да притежава. Една истинска, вярна подкрепа в труден момент би била много положителна.

Как се справяш със стреса в ежедневието си?

Като не излизам от него вероятно. Не мога… Моето ежедневие е свързано предимно с моята професия, със спорта. Трудностите в професионален план до голяма степен са ежедневие. Но не мога да кажа, че съм подложен на някакъв невиждан стрес.

По-различен ли е Тити, вкъщи, и у дома, при семейството?

Едва ли човек не може да бъде един на улицата и различен у дома. Той е такъв, какъвто е. Дори да успее и да се опитва да контролира емоциите си, това не е толкова лесно. И не виждам смисъл да се прави. Хубавото при мен е, че моето семейство е тясно свързано със спорта, те са хора, които се занимават с баскетбол. И съпругата ми, и децата ми. Затова може би нещата се случват така лесно. Би било много трудно за една жена, която е извън тази материя, да приеме моето ежедневие. Аз имам късмет, че съм се събрал точно с човек от моята сфера, а може би така е и трябвало да се случи.

Табу ли е темата за мъжкото здраве, според теб?

Не. Смятам, че здравето на всеки един човек е изключително важно и колкото повече имаме грамотност в тази посока, толкова по-добре. Като цяло нашето общество е изостанало спрямо грижата за собственото здраве. Ние се лекуваме чак, когато някой се разболее или когато имаме симптоми и оплаквания. Докато културата на по-развитите европейски държави изисква ежегодно човек да прави тестове и прегледи. Медицината е страшно напреднала и ако дадена болест бъде открита в много ранен стадий, може да бъде излекувана много по-лесно. Това е едно от нещата, за които нямаме достатъчно грамотност като общество. Може би ще минат години, докато това се промени. Имаме изключително добри специалисти, известни в цяла Европа, българи – медици, просто ни трябва повече лична отговорност, което автоматично значи и отговорност към семейството.

Повече медицинска информация за рака на простата от специалистите на Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда можете да намерите тук

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Боян Йорданов

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.