0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right
„И ние спортистите сме хора, имаме слабости. Но ги преодоляваме и това ни прави силни”

Спортистът Боян Йорданов, който не отстъпва от думата си.

Start Reading

Боян е от онези хора, които не говорят излишно, и като че ли никога не казват неща, за които после ще съжаляват. Няма да се съгласи с вас само за да млъкнете, напротив. Ще ви изслуша, но и ще ви каже какво мисли право в очите. Той е от добрите, но очаква и ние да сме такива.

Това лято Боян се върна в България, за да облече синия екип на волейболен клуб Левски. В кариерата си преди това бившият национал е играл за Левски Сиконко, Олимпиакос, Томис Констанца, Патра, Генуа, Фойнкас, Кифисиас, Панатинайкос и Калцит Камник. Има бронзов медал от Световното първенство през 2006 в Япония, където пише история с националния отбор в мача срещу Франция - история, която се помни и до днес от волейболните фенове, които го наричат “поразяващата лява ръка” или просто Супер Бобо.

Когато се обърнахме към него за инициативата #мусташтаг, той се съгласи още преди да е чул края на въпроса. Защото си е такъв.

В какво според теб се изразява силата на един мъж?

Най-вече в отношението към близките му. Разбира се, важно е в каква физическа форма е, но силните жестове понякога могат да са нежни.

Какво значи изразът “мъжка дума” за теб?

Означава да умееш да обещаваш, но и след това да изпълняваш. Тя е принцип, и когато я дадеш, не можеш да я нарушиш.

Кой според теб е днешният “истински мъж” - как изглежда, какви са принципите му, какво първо впечатление оставя?

Както казах, хубаво е един мъж да изглежда добре, но ако няма принципи, ако не може да спазва мъжката си дума, всичко се обезценява. Трябва да е обаятелен и да буди доверие, което след това да оправдава с действията си.

Има ли право мъжът да показва слабост, особено в спорта?

И спортистите сме хора, имаме моменти на слабост. Но при нас умението да ги преодоляваме и да даваме най-доброто от себе си точно в тези най-трудни мигове, е проява на характер.

Какви са очакванията към съвременния мъж? Би ли променил нещо в отношението на обществото към мъжа?

Мисля, че очакванията са да е умен, галантен, отговорен, с добър външен вид. С една дума - успешен. Но всеки разбира успеха по различен начин.

Умееш ли да превръщаш слабостите си в сила? Имаш ли страхове и опитваш ли се да ги преодоляваш?

Разбира се, че имам и слабости, и страхове. Кой няма? Не мисля, че могат да се превръщат в сили, но определено се опитвам да ги преодолявам. Това означава да имаш характер и желанието за самоусъвършенстване винаги трябва да надделява.

С кои три думи би описал най-добрия си приятел?

Точен мъж, всеотдаен, успял.

Мъж (не задължително спортист), на когото се възхищаваш?

Възхищавах се на дядо ми за начина, по който се бореше с живота. Иначе харесвам спортни личности като Роджър Федерер в тениса и на Люис Хамилтън във Формула 1.

В спорта темата за мъжкото здраве - физическо и психическо, тема табу ли е?

Смятам, че все повече се говори по въпроса. Но има какво да се желае, особено у нас.

Ако можеше да си инсталираш някаква суперсила, каква щеше да е тя?

Такава, с която да мога да лекувам всички болести.

Гардероб: Сако Armani Exchange и Риза Polo Ralph Lauren

Башар Рахал

Елегантен, чаровен, с чувство за хумор и страхотен кавалер – това е първото ни впечатление от актьора Башар Рахал. Интересен е фактът, че според него една жена може да се отметне от дадената дума и това понякога дори е чаровно. Но един мъж никога не трябва да си го позволява.

Георги Блажев

Писател, инфлеунсър, тв лице. Всичко това и много повече е той - Георги Блажев. С уникалното си чувство за хумор може да накара всеки да се усмихне. Качество, което е особенно ценно днес - време, в което повечето от нас бързат, стресирани са и имат нужда от една малка забавна история, за да продължат да бъдат себе си.

Димитър Кузманов

Димитър Кузманов започва да тренира тенис на 6-годишна възраст. През годините се утвърждава като състезател, спечелил много национални и международни турнири. Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста.

Ивайло Захариев

Ивайло Захариев е актьор, който играе еднакво въздействащо, както в театъра, така и пред камерите. Чаровният баща на двама сина наскоро каза „да“ на своята любима Станислава. Казва, че театърът има важна роля в изграждането на мъжкия му характер и че мъжът може да си позволи да бъде слаб – пред жената до него.

Тити Папазов

Няма човек у нас, който да не познава Тити Папазов, особено, ако поне мъничко се интересува от спорт. Откровен и сърдечен, той не се притеснява да покаже онова, което се таи в сърцето му. Треньор на годината за 2009 г.

Светослав Гоцев

Волейболният ни национал Светослав Гоцев има тежък сезон във френския Пари Волей. Наложи му се да се справя с тежка контузия, но върви уверено напред. До голяма степен сили му дават неговата половинка, приятелите, хубавата музика.

Доц. д-р Желязко Арабаджиев

Доц. д-р Желязко Арабаджиев е началник на Отделение по Медицинска онкология и председател на Българско научно дружество по имуно-онкология. Автор и съавтор на повече от 50 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, монографии и учебници в областта на лечение на рак.

Проф. д-р Давидов

Проф. д-р Калоян Давидов е от водещите специалисти по ендоурология в България. Завършил е медицина през 1994 г. в Медицински университет – София, а през 2000 г. придобива специалност „Урология”.

Тервел Пулев

Всички знаем колко силен е Тервел Пулев, защото го е доказвал много пъти. Има медали от европейски шампионати и от Олимпийските игри през 2012 година. Но какъв е мъжът под боксовите ръкавици и каменния поглед?


Графа

Влади влиза с китара. Тананика си нещо и докато чака фотографът да си подреди кадъра, неволно запява малко. Като че ли не издържа около него да е тихо. Изглежда много съсредоточен, но в нещо негово си. Ако го попитаме какво е, сигурно ще се притесни да го каже, но с удоволствие би го изпял.

Севар Иванов

Севар е много хора едновременно - той е артист в постоянно търсене на следващата си голяма роля, заместник директор на Благоевградския театър, който отговаря на всевъзможни административни въпроси, постоянно пътуващ човек с неизчерпаемо любопитство за света и едновременно с това домашен котарак, който с удоволствие би си останал вкъщи и тази вечер.

Чавдар Костов

Тихо и тайно усмихнато момче, което само за няколко минути може да накара всички около себе си да се смеят - това е Чавдар Костов. Трудно е да не го забележите с неговите близо два метра височина и внушителна брада.

Ненчо Балабанов

Виждали сме, а и сме чували, актьора Ненчо Балабанов в какви ли не роли, като най-скорошната е тази на Христо в сериала All inclusive. Но ако все пак не го познавате, можем да го опишем с няколко думи - усмихнат, привличащ вниманието и постоянно преобличащ се в различни образи човек.